Háztartási bolt : Tisztítószer, takarító eszköz, mosószer, öblítő, festék, festő eszköz

Bejelentkezés

Regisztráció


Mi van a kosárban?

A kosár üres

Kérdése lenne? Hívjon minket!

06-1-209-6044

Keres egy terméket?

Vásárlási információk

...


A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az M-Katka kft. (Székhely: 1114 Budapest, Szabolcska Mihály u.1. Cégjegyzékszám: 01-09-721116/19) által a www.haztartasi-bolt.hu weboldalon üzemeltett KATKA Háztartási bolt által nyújtott elektronikuskereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban:Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

1. Általános feltétel, a Felek közötti szerződés létrejötte

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.haztartasi-bolt.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: KATKA Háztartási bolt)  keresztül történik, ezzel jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. A KATKA Háztartási-boltban történő vásárlást az elektronikuskereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő
szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény ("Ektv.") szabályozza, azzal, hogy a jelen ÁSZF-el Felek mellőzik az Ektv. 5.§ (2) bekezdéseiben foglaltakat, az Ektv. 5. § (3) bekezdése
alapján, továbbá az Ektv. 6. § (1) bekezdéseiben foglaltakat, az Ektv.6. § (4) bekezdése alapján.

1.2. A KATKA Háztartási-boltban a vásárlás elektronikus úton, vagy telefonon leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon, azzal, hogy a Felek a megrendelés részleteit később telefonon, vagy e-mailben pontosítják, módosíthatják. A telefonon leadott rendelést a KATKA Háztartási-bolt ügyfélszolgálata rögzíti a rendszerben.

1.3. A Háztartási-boltban bárki vásárolhat, illetve a szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a megrendelő a minimálisan megkövetelt adatait a megrendelés, illetve a regisztráció során megadja, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben,valamint a www.haztartasi-bolt.hu weboldal főoldaláról elérhető Vásárlási feltételekben és az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

1.4. A megrendelés elküldése nem minősül szerződésnek, a teljesítésig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és e-mailben van lehetőség. A Felek közötti szerződés az árumegvásárlása során jön létre. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven szerződés jön létre, mely írásba foglalt szerződésnek minősül. A KATKA Háztartási-bolt a teljesített megrendelések adatait, mint a szerződés egyedi (specifikus) elemeit iktatja, és annak létrejöttét
követő 5 évig megőrzi.
1.5. Üzemeltető:
Név
M-KATKA  Szolgáltatói és Kereskedelmi Kft
Székhely / cím:
1114 Budapest, Szabolcska Mihály u. 1.
Iroda / ügyfélszolgálat:
1117 Budapest, Bercsényi u 20.


Központi e-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tel. / fax:
06 1209-6044
Mobil:
06 20 4111180
Cégjegyzékszám:
Cg.01-090721116/19 (Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság)
Adószám:
13149105-2-43
Ügyvezetők:
Móczár Géza,  Móczárné Vasas Judit

2. Regisztráció
2.1. A KATKA Háztartási-bolt webáruházból történő vásárláshoz nincs szükség előzetes regisztrációra, a vásárlás teljesítéséhez szükséges adatok megadása a megrendelési folyamat során is lehetséges.

2.2. A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél jelszava illetéktelenek számára bármely, nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A hibásan rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a Beállításaim menüpontban van lehetőség. Aktív megrendelést érintő adatok módosítására az Ügyfélszolgálati telefonszámunkon, vagy e-mail címünkön van lehetőség.

3. Megrendelés

3.1. A vásárolt termékek lényeges tulajdonságait, jellemzőit, esetlegesen a termékek használatára vonatkozó utasításokat az adott árucikk információs oldaláról lehet megismerni. Ha a megvásárlás előtt a termékkel kapcsolatban kérdés merül fel, ügyfélszolgálatunk készséggel állrendelkezésre.

3.2. Az Ügyfél a megrendelés leadásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket,valamint a haztartasi-bolt.hu weboldal főoldaláról elérhető Vásárlási feltételekben és az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

3.3. Vételár

A termékek mellett feltüntetett árak a hatályos ÁFA összegét tartalmazzák,de  a szállítás díját nem. A szállítási költségről azonban a megrendelés befejezése előtt egyértelmű tájékoztatást adunk, így a megrendelés végösszege már minden esetben tartalmazza a szállítási költséget is. Az árak egységárak, melyek egy darab termékre értendők, kivéve azon termékeknél, melyek zárt dobozban, csomagban találhatók. Ez esetben a képen látható csomagban, dobozban / díszdobozban található valamennyi termék árát tartalmazza az egységár. Több terméket magában foglaló egységár esetén a csomag tartalmát a leíráspontosan tartalmazza. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk, azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. s a folyamatban lévő megrendelésekre nem vonatkozik. Előreutalással történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni. Az online fizetési tranzakció biztonsági ellenőrzése minimálisan 24 órát vesz igénybe, a termék kiszállítása csak ezt követően lehetséges.
Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától kirívóan eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os áron, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

3.4. A megrendelést a Szolgáltató KATKA Háztartási bolt weboldalon keresztül csak akkor fogadja el, ha az Ügyfél a megrendeléshez szükséges valamennyi kötelező mezőt maradéktalanul kitölti. (Ha az Ügyfél valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól.) A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyébproblémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

3.5. A Szolgáltató az Ügyfél vételi ajánlatának (megrendelésének) megérkezését követően köteles az Ügyfél részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Ügyfélrészére nem érkezik meg, akkor a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

4. Szállítási feltételek
4.1. A KATKA Háztartási bolt webáruházban rendelt termékek kiszállítását Szolgáltató  saját szállítóeszközzel végzi
A szállítási díjat az Ügyfél viseli a www. haztartasi-bolt.hu weboldalon a "Vásárlási információk",illetve a "Szállítás" menüben feltüntetett módon, mely fuvardíj a számlán feltüntetésre kerül. Ha egy Ügyféltől azonos napon több megrendelés is érkezik, ezek a kiszállítás díja szempontjából különkerülnek figyelembevételre, és csak az alábbi feltétel teljesülése esetén érvényes az ingyenes kiszállítás:   Az Ügyfél a tárgynapi első megrendelést követő rendelés leadásakor jelzi, hogy kéri a csomagok összevonását és erre a Szolgáltatónak még van lehetősége (vagyis a csomagküldés folyamata még nem kezdődött meg). Amennyiben a feltétel teljesül, az Ügyfél kérésére a Szolgáltató összevonja a megrendeléseket. A már elindított csomagok utólagos összevonására nincs mód.

4.2. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek teljes vételárát (beleértve a szállítási költséget is) nem befolyásolja.

4.3.. A www.haztartasi-bolt.hu weboldalon feltüntetett szállítási határidők tájékoztató jellegűek, a kiszállítás várható időtartamát a"Szállítás" menüpont tartalmazza.

4.4. Az Ügyfél termékmegrendelés esetén köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot és annak sértetlenségét ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Szolgáltatónak nem állmódjában elfogadni. A kiszállítással és a megrendelési tételekkel kapcsolatos kifogásokat, kérjük, lehetőleg még a szállító jelenlétében, jegyzőkönyv felvételével dokumentálja. A jelen pont nem korlátozza Ügyfél elállási és panasztételi jogát ,illetve a szavatossági, jótállási kötelezettségeket.

4.5. A www.haztartasi-bolt.hu weboldalon megrendelt szolgáltatásokat a Szolgáltató az Ügyfélnek e-mailben küldött rendelési visszaigazolásban szereplő helyszínen teljesíti

4.6. A rendelések feldolgozása és postára adása, vevőszolgálati feladatok végzése munkanapokon, hétfőtől-péntekig 8.00-16.00 óra között történik. Hétvégén és munkaszüneti napokon megrendeléseket nem dolgozunk fel. Ezen idő alatt beérkezett megrendelések feldolgozása a
következő munkanapon kezdődik meg.
5. Fizetési feltételek, számlázás
5.1 A Háztartási-boltban a megrendelt termékek, szolgáltatások árát az alábbi módokon egyenlítheti ki az Ügyfél


a.)  Utánvétes fizetés
      Szállítónak számla ellenében kiszállításkor .


b.)  Előreutalás bankszámlára
       A megrendelésben visszaigazolt összeget az M-Katka Kft 11711041-20453431 sz. az OTP Bank Nyrt-nél  vezetett bankszámlájára kell átutalni, a megrendelés azonosító megadása mellett.

Előreutalás esetén a csomag a vásárlási összeg fenti bankszámlán történő jóváírását követően kerül feladásra. Előreutalás esetén a fizetési határidő 8 nap, melynek elteltét követően ügyfélszolgálatunk megpróbál kapcsolatba lépni a vásárlóval. Amennyiben a kapcsolatfelvétel sikertelen, úgy a megrendelést követő 15 napon túl a megrendelést töröljük.

c.) Személyes átvétel (bankkártyás fizetés lehetséges)

    Szolgáltató telephelyén Budapest, XI.Bercsényi u. 20.

    hétfő-péntek:  8-18,

   szombaton 8-12 óráig.

5.2. Az M-Katka Kft. számlát állít ki az ügyfélnek a megrendelt termékek vételáráról, és a kiszállítás költség összegéről. A számlát az ügyfél az áruval együtt kapja meg, vagy postai úton, az ügyfél által a megrendelésben megadott címre. A szállítólevél vagy számla tartalmával kapcsolatos kifogás, annak átvételétől számított lekésőbb 5 napon belül terjeszthető elő írásban (posta, fax, vagy e-mail útján) indokolással ellátva Szolgáltatónak címezve. Amennyiben az ügyfél e határidőn belül nem emel kifogást, úgy a szállítólevelek, illetve a számlák tartalma igazoltnak és elfogadottnak tekintendő.


6. Kedvezményrendszer, akció


  6.1 A háztartási-bolt.hu  webáruházban igénybe vehető kedvezményeket a

www.haztartasi-bolt.hu weboldal főoldalán található "Vásárlási információk" menü tartalmazza.


6.2 Szolgáltató megjelentethet rövid lejáratú ajánlatokra vonatkozó akciókat, amelyek az akció időtartama előtti és utáni áraktól eltérő árakat tartalmazhatnak. A rövid lejáratú ajánlat az internetes áruházban való megjelenéssel egy időben lép érvénybe, és csak a megjelenés időtartama alatt beérkező megrendelésekre érvényes. Az eseti akciók a www.haztartasi-bolt.hu weboldal megfelelő részén /részein kerülnek kiírásra. Az akció feltételeit, tartalmát, időtartamát a mindenkori akciós felhívás tartalmazza.

6.3 Az adott megrendelésre, avagy ügyfélre Szolgáltató egyedi kedvezményt is megállapíthat, a vonatkozó kedvezmény összege külön megjelölve kerül feltüntetésre a számlán.

7. Panaszkezelés, elállás joga, módja, következményei

7.1. Amennyiben a termék sérült, hibás, vagy egyéb okból nem felel meg az Ön számára, az 1.5 Üzemeltető pontban megadott elérhetőségeinken jelezze azt. Panasz, termékreklamáció telefonon, postai úton, faxon, vagy e-mailben is benyújtható. Amennyiben Ügyfél a termék házhozszállítása után kíván a vásárlástól elállni, azt az áruátvételét követő 30 naptári napon belül, indoklás nélkül megteheti. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló,17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. Ügyfél az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia Szolgáltató címére.

7.2 Elállás esetén az M-Katka  Kft. köteles a vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30napon belül visszatéríteni. A vásárló köteles a terméket haladéktalanul visszaszolgáltatni.

7.3 Az M-Katka Kft. kizárólag sérülésmentes, hiánytalantartalmú termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. A vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli.

7.4 A termék visszaszolgáltatása történhet személyesen telephelyünkön (1117 Budapest, Bercsényi u.20.), vagy postai úton, vagy futárszolgálaton keresztül. Utánvételes küldemény átvételére nincs lehetőség.

7.5 Ha a vásárló a gyári csomagolással lezárt terméket felbontotta, a termék visszavételére nincs lehetőség .


7.6 Ha a megrendelt termék hibás (károsodott), esetleg a szállítássorán megsérült, vagy egyéb okból nem felel meg a vásárló számára, akkor az M-Katka Kft. térítésmentesen kicseréli. Ha a csere nem lehetséges, a vásárló választása szerint árengedményt biztosítunk, vagy elállhat a vásárlástól.

7.7  Előreutalás esetén a vásárló részéről felmerült reklamáció esetén is a reklamációt az Üzemeltető/Ügyfélszolgálat pontban megadott elérhetőségeinken kell benyújtani postai úton, faxon, vagy e-mailben. Lehetőség van személyesen is panaszt tenni telephelyünkön előzetesen egyeztetett időpontban, mely esetben jegyzőkönyv készül. Amennyiben előzetes fizetés esetén a csomagfeladás 3 munkanapon belül nem lehetséges, a vásárlóval felvesszük a kapcsolatot telefonon, vagy írásban, s tájékoztatjuk a csomagfeladás várható időpontjáról. Amennyiben ezen időpont nem felel meg a vásárlónak, úgy a megrendeléstől elállhat, s a kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül visszautaljuk az egyeztetett bankszámlaszámra.

8. Jótállás (garancia), szavatosság

8.1. A jótállásra és a szavatosságra a Polgári törvénykönyvről szóló, többször módosított 1959. évi IV. törvényben és az egyes tartósfogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003.
(IX.22.) számú kormányrendeletben foglalt mindenkor hatályos rendelkezések az irányadók.

8.2 Amennyiben valamely termék esetén a "minőségét megőrzi" feliratnál található időpont a tárgynaptól számítva 90 napnál rövidebb, úgy arról
Szolgáltató az adott termék vonatkozásában tájékoztatást ad.

9. Egyebek
9.1. A Háztartási-bolt mindent megtesz az informatikai biztonságérdekében, a rendszer biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. A Weboldalon való vásárlás feltételezi az Ügyfélrészéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.
9.2. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalra való csatlakozás miatt következett be. Az Ügyfélt terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

9.3. Vis maiornak kell tekinteni különösen az internetes hálózatban bekövetkezett olyan hibákat, amelyek megakadályozzák a Weboldal akadálytalan működését és az oldalon történő vásárlást, továbbá, ha a működési hibával összefüggésben az Interneten küldött és fogadott adat elveszik.

9.4. A Szolgáltató az Ügyfél által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a megrendelés teljesítése és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A Szolgáltató az Ügyfél adatait harmadik félnek nem adja ki. A Szolgáltató az Ügyfél adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései szerint jár el.

9.5. A tulajdonjog fenntartása

Minden kiszállított áru a teljes vételár kifizetéséig az M-Katka  Kft. tulajdonában marad. Az ügyfél köteles a teljes vételár kiegyenlítéséig rendeltetésszerűen tárolni az árut,estelegesen saját költségén gondoskodni az áru tűz-, víz-, vagy lopáskár stb. elleni biztosításáról.

9.6. Az Ügyfél önkéntesen jelentkezhet a Háztartási-bolt bolt hírlevelére, azzal, hogy minden hírlevél tartalmaz egy leiratkozásra lehetőséget adó linket. A Szolgáltató a leiratkozási kérelmet elküldő Ügyfélnek a továbbiakban nem küld hírlevelet. Az Ügyfél regisztrált fiókja a leiratkozástól nem sérül és a hírlevélre történő újra feliratkozás biztosított.

9.7. A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg léphatályba, a módosítás a folyamatban lévő megrendelés teljesítésére nem alkalmazható, kivéve, ha az az Ügyfél előnyére szolgál.

9.8. A szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás
kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő Felek értékhatártól függően a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

Budapest, 2012. április 10.